Чи можна відмовитися від повірки лічильника газу: українцям розповіли про наслідки

Що буде, якщо споживач перешкоджає представникам облгазу здійснити повірку його лічильника газу.
Чи можна відмовитися від повірки лічильника газу: українцям розповіли про наслідки
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні відновили повірку лічильників, зокрема газових. У зв'язку з цим громадян цікавить питання, що буде в разі відмови від повірки. Про це розповіли в консультаційному центрі "ГазПравда".

Читайте також:

Як пояснили експерти, згідно з чинним законодавством побутовий споживач зобов'язаний забезпечити доступ представникам облгазу після пред'явлення ними службових посвідчень для проведення робіт із демонтажу лічильника на повірку (або його повірки на місці встановлення).

"У разі відмови в доступі до об'єкта побутового споживача представнику облгазу для зняття лічильника газу на періодичну повірку (або його повірки на місці встановлення) споживачу змінюється режим нарахування об'ємів природного газу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається. що така відмова повинна бути оформлена відповідним актом, який засвідчується обома сторонами - представником облгазу та споживачем.

За словами фахівців, з дати складання такого акта для розрахунку за спожитий природний газ покази лічильника братися до уваги не будуть. Усі нарахування будуть здійснюватися по граничним об'ємам споживання природного газу населенням, які визначені в додатку 19 до Кодексу газорозподільних систем.

gazpravda.com.ua

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову №440, яка передбачає зміну умов повірки лічильників у період воєнного стану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK