В Україні повернули обов'язкові повірки лічильників: хто має платити за процедуру

Хто платить за повірку лічильників газу побутових споживачів.
В Україні повернули обов'язкові повірки лічильників: хто має платити за процедуру
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні відновили процес повірки лічильників під час воєнного стану. Споживачам розповіли, чи потрібно окремо платити за повірку лічильника. Про це пише консультаційний центр "ГазПравда".

Читайте також:

Як пояснили експерти, періодична повірка (зокрема демонтаж, транспортування монтаж, технічне обслуговування та пов'язаний із такою повіркою ремонт) лічильників газу побутових споживачів здійснюється за рахунок облгазу незалежно від того, хто є власником лічильника.

"Витрати облгазів, по'вязані з повіркою лічильників, закладено в тариф на послуги розподілу природного газу. Аби переконатись у цьому, достатньо ознайомитись зі структурою діючого тарифу облгазу, яка є окремим додатком до постанови НКРЕКП, що його затверджує", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Тобто побутові споживачі, що сплачують за доставку газу, водночас сплачують своєму облгазу й за повірку лічильників газу незалежно від того, хто є власником засобів обліку.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову №440, яка передбачає зміну умов повірки лічильників у період воєнного стану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK