Грошова допомога постраждалим від підтоплення українцям: хто може отримати й скільки

Допомога передбачена для мешканців, постраждалих унаслідок підриву Каховської ГЕС.
Грошова допомога постраждалим від підтоплення українцям: хто може отримати й скільки
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Потерпілі від підтоплення на тимчасово окупованій Херсонщині можуть отримати одноразову грошову допомогу в разі переїзду на територію, яку контролює уряд України. Про це заявила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

Читайте також:

За її словами, йдеться про одноразову грошову допомогу в розмірі 5 тис. гривень від уряду України та 6,6 тис. гривень від Міжнародної організації з міграції. Допомога передбачена для мешканців, постраждалих унаслідок підриву Каховської ГЕС.

Верещук наголосила, що розраховувати на такі виплати можуть і мешканці, які з 6 червня виїхали з підтоплених районів тимчасово окупованої території на підконтрольну уряду України територію.

Читайте також:

"Люди, які евакуюються з лівого берега Херсонщини, також можуть розраховувати на такі виплати. До прикладу, мешканці Олешок, Голої Пристані тощо. Вони, як і всі, хто знаходиться на території, підконтрольній українському урядові, отримають 5 тис. гривень і 6,6 тис. гривень. Таке право матимуть також ті, хто виїде з тимчасово окупованої території потім", - підсумувала міністр.

Раніше ми писали, що за пошкоджене та зруйноване житло внаслідок підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС можна буде отримати компенсацію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK