Субсидії в Україні: чому пенсіонери можуть отримати меншу суму допомоги

Улітку в Україні суттєво зменшився розмір житлової субсидії.
Субсидії в Україні: чому пенсіонери можуть отримати меншу суму допомоги
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У літній неопалювальний період українці отримають меншу допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. Особливо це стосуватиметься пенсіонерів, повідомила очільниця Головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Олена Корчака.

Читайте також:

Так, улітку в Україні суттєво зменшився розмір житлової субсидії. Це пов'язано з настанням неопалюваного сезону, який триватиме з 1 травня по 30 вересня і під час якого населення споживає набагато менше енергоресурсів.

Крім того, пенсіонери можуть отримати меншу суму ще з однієї причини. Це пов'язано з індексацією пенсій, яка відбулася в березні 2023 року. Через збільшення доходів пенсіонерів-субсидіантів допомога на оплату комуналки їм нараховуватиметься менше.

"Кожна субсидія розраховується індивідуально й залежить від витрат, які використовує домогосподарство, та доходів, які отримують члени домогосподарства. Враховуючи, що пенсійна виплата зросла, відповідним чином розмір субсидії міг змінитися або взагалі дорівнювати нулю", - пояснила Корчака.

Читайте також:

Водночас залишилися без допомоги від держави громадяни, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.

Раніше ми писали, що в Україні житлові субсидії на неопалювальний сезон, який триває з 1 травня по 30 вересня, будуть продовжені більшості домогосподарств автоматично. Проте деяким громадянам потрібно повторно подати заявку на отримання допомоги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK