Українців ошукали на 750 тисяч грн: яку схему вигадали шахрайки

Зловмисниці ошукали близько 30 громадян із різних областей.
Українців ошукали на 750 тисяч грн: яку схему вигадали шахрайки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На Черкащині викрили шахрайок, які, представляючись працівниками банків, ошукали громадян на понад 750 тисяч грн. Про це повідомили в Національній поліції.

Читайте також:

Поліцейські встановили, що шахрайською схемою займалися дві мешканки с. Білозір'я Черкаського району 25-ти та 27-ми років.

"Фігурантки телефонували громадянам із різних областей, видаючи себе за представників банку, та переконували, що їхній банківський рахунок заблоковано та для його розблокування необхідно надати код-підтвердження, яке надійде в SMS-повідомленні. Зловмисниці випитували номер, CVV-код, PIN-код картки та термін дії. Потерпілі виконували прохання невідомих, після чого з їх банківських рахунків зникали грошові кошти", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За попередніми підрахунками, зловмисниці ошукали близько 30 громадян із різних областей. Загальна сума збитків сягає понад 750 тисяч гривень.

У приміщеннях підозрюваних правоохоронці вилучили мобільні телефони, більше 30 банківських карток, SIM-карти та флеш-накопичувачі. Зловмисницям повідомили про підозру у 24 епізодах за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. 

Раніше ми писали, що кіберполіція припинила діяльність чотирьох шахрайських call-центрів, організатори яких привласнили гроші громадян Азербайджану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK