"Легкий заробіток під час війни": у Харкові викрили шахрайський кол-центр

Кол-центр у Харкові виманював гроші в людей, що шукали "легкого заробітку під час війни".
"Легкий заробіток під час війни": у Харкові викрили шахрайський кол-центр
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Харкові заблокували шахраїв, які під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах привласнювали гроші громадян. Щомісяця ділки видурювали у людей десятки тисяч доларів сімейних заощаджень. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Читайте також:

"Для пошуку потенційних "інвесторів" зловмисники створили в обласному центрі власний кол-центр, який нараховував 40 операторів. Вони телефонували громадянам і пропонували інвестувати гроші в акції відомих компаній на фондовому ринку", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, для своїх клієнтів ділки створювали електронні "персональні кабінети", у яких демонстрували постійне "зростання" акцій та пропонували збільшити інвестиції.

Читайте також:

Щоб переконати людей вкладати гроші у "фондові проєкти", оператори кол-центру застосовували різні методи психологічного впливу й намагалися маніпулювати "вкладниками".

За даними слідства, до організації незаконної діяльності причетні троє мешканців Харкова, які вирішили "заробити" на злочинній схемі. Під час обшуків у житлових та офісних приміщеннях правоохоронці виявили банківські картки, комп'ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи з доказами незаконної діяльності.

Читайте також:

Трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що Національна поліція України разом із правоохоронцями Чехії ліквідувала міжнародну злочинну організацію, яка ошукала іноземців більш ніж на 65 млн чеських крон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK