Ошукали громадян ЄС на 130 тис доларів: на Закарпатті викрили шахрайський call-центр

Жителі Київської та Львівської областей, а також Дніпра налагодили діяльність так званого call-центру, тимчасово проживаючи на Закарпатті.
Ошукали громадян ЄС на 130 тис доларів: на Закарпатті викрили шахрайський call-центр
На Закарпатті припинено діяльність шахрайського call-центру / gp.gov.ua

На Закарпатті чотирьом особам про підозру в шахрайстві з використанням електронно-обчислювальної техніки в особливо великих розмірах. Про це розповіли в Офісі Генпрокурора.

Читайте також:

За даними слідства, жителі Київської та Львівської областей, а також Дніпра налагодили діяльність так званого call-центру, тимчасово проживаючи на Закарпатті.

"Підозрювані телефонували громадянам країн ЄС, представлялися співробітниками трейдингових компаній чи банківських установ та шахрайським шляхом виманювали кошти в потерпілих іноземців. Одержавши грошові перекази, переводили їх у криптовалюту", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, щомісяця шахрайська схема могла приносити 500 тис. дол. США прибутку.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, офісне приміщення, оснащене комп'ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням, було розташоване в Ужгороді та розраховане на одночасну роботу там до 20 осіб. 

Кандидатів на місця "операторів" ретельно відбирали, вони проходили перевірку поліграфом, а однією з основних умов було володіння чеською, словацькою, польською чи угорською мовами.

Правоохоронці задокументували декілька фактів протиправної діяльності громадян, збитки від якої склали орієнтовно 5 млн грн, що еквівалентно понад 130 тис. дол. США. Інших причетних до протиправної діяльності осіб, а також потерпілих встановлюватимуть.

Читайте також:

Було проведено ряд обшуків на території Закарпатської, Вінницької, Київської областей та Києва. Знайдено та вилучено понад 80 тис. дол. США й грошові кошти в іншій валюті, банківські картки, елітні транспортні засоби, десятки одиниць комп'ютерної техніки, мобільні телефони, флеш-носії, чорнові записи та інші речові докази.

Раніше ми писали, що Національна поліція України спільно з латвійськими колегами викрила організаторів міжнародної шахрайської схеми з місячним оборотом 5 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK