Пенсіонерам та ВПО доведеться проходити спеціальну перевірку в Ощадбанку: названо причину

Ощадбанк поновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа ВПО.
Пенсіонерам та ВПО доведеться проходити спеціальну перевірку в Ощадбанку: названо причину
Ілюстративне фото / Getty Images

У зв'язку з закінченням карантину, пов'язаного з COVID-19, з 1 вересня 2023 року Ощадбанк поновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила пресслужба фінустанови.

Читайте також:

Як розповіли в банку, відповідно до постанови Кабінету Міністрів №637 від 5 листопада 2014 року пенсіонерам - внутрішньо переміщеним особам, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), та одержувачам соціальної (адресної) допомоги - внутрішньо переміщеним особам необхідно проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні 6 місяців.

До отримання ЕПП пенсіонери-ВПО мають проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні 3 місяці.

Читайте також:

Фізична ідентифікація відбувається в три етапи:

  1. Особисте звернення пенсіонера або одержувача соціальної допомоги  до будь-якого відділення Ощадбанку. При собі слід мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та основну платіжну картку або основне ЕПП.
  2. Пред'явлення працівнику Ощадбанку одночасно основної платіжної картки або основного ЕПП та паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.
  3. Проведення пенсіонером або одержувачем соціальної допомоги операції отримання готівки чи перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, яка передбачає введення особою ПІН-коду) або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки чи основного ЕПП.

Читайте також:

Зазначається, що за відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачами пенсій або соціальних виплат із числа внутрішньо переміщених осіб Ощадбанк зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком.

Після проходження ВПО фізичної ідентифікації за встановленою процедурою видаткові операції за рахунком автоматично розблоковуються банком не пізніше наступного календарного дня.

Читайте також:

"Питання припинення або продовження нарахування пенсійних чи інших соціальних виплат на карткові рахунки внутрішньо переміщених осіб належать до компетенції відповідних державних органів, які здійснюють відповідні соціальні виплати", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що українським пенсіонерам, які під час війни виїхали за кордон, потрібно буде щорічно проходити процедуру фізичної ідентифікації, щоб не втратити пенсійні виплати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK