Як отримувати менші рахунки за воду: поради, які допоможуть заощадити

Українці можуть заощаджувати на споживанні води.
Як отримувати менші рахунки за воду: поради, які допоможуть заощадити
Ілюстративне фото / Getty Images

Під час війни питання економії на комунальних послугах особливо актуальне для українців. Громадяни все частіше замислюються над тим, як знизити витрати. Розповідаємо, які способи допоможуть зменшити суми в платіжках за воду.

Читайте також:

Так, потрібно стежити за справністю сантехніки в будинку. Один кран, що накрапає, намотає 20 зайвих літрів на лічильнику за добу, а якщо він протікає, то більше 100 літрів.

Купуючи нову сантехніку та побутову техніку (пральні та посудомийні машини), варто вибирати моделі, які економно використовують воду.

Краще встановити квартирний лічильник і вчасно його повіряти. Споживачі без лічильників або з неповіреними лічильниками сплачують за нормативом, а це може бути в деяких випадках у 2-3 рази більше, ніж споживаєте насправді

Читайте також:

Важливо вчасно передавати показники лічильників, щоб платити лише за спожитий об'єм води. Непередані показники можуть призвести до плутанини в рахунках.

Також рекомендується використовувати розсіюючі насадки на крани (аератори), що дозволяє витрачати у 2-3 рази менше води.

Вимикайте воду під час чищення зубів, миття мочалкою та в усіх випадках, коли нею не користуєтеся. Це також допоможе скоротити витрати води в декілька разів.

Читайте також:

Крім того, мийте посуд у раковині, а не під проточною водою. Так витрати скорочуються як мінімум удвічі.

Водночас не рекомендується розморожувати м'ясо чи рибу під струменем. Це не тільки марна витрата води та тепла, але й знищення корисних речовин продуктів.

Раніше ми писали, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час позачергового засідання скасувала рішення від 29 червня 2023 року про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK