В Україну завезли небезпечне авокадо: як може зашкодити здоров'ю

В Україну потрапила партія фруктів, небезпечних для здоров'я.
В Україну завезли небезпечне авокадо: як може зашкодити здоров'ю
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україну завезли небезпечні авокадо з Перу. У складі фруктів було виявлено токсичний кадмій. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Читайте також:

"Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 04.08.2023 року №2023.4661-fup3 стосовно виявлення кадмію в авокадо з Перу (виробник: Agro San Jacinto S.A.C.), що експортувалось з Польщі (оптовик: RK-Impex.PL SP.ZOO, Przemysl) до України (отримувач: ТОВ "Вподобайка", площа Десятого Квітня, 1, к. 52, м. Одеса, 65009)", - йдеться в повідомленні.

Держпродспоживслужба попереджає операторів ринку, які здійснюють продаж такої продукції, про необхідність вилучення її з обігу та в строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Варто зазначити, що кадмій - це важкий метал, пари та сполуки якого є токсичними для людини й викликають пошкодження легень, нирок, шлунково-кишкового тракту та кісток. Підвищена концентрація кадмію в крові вказує на гостре чи хронічне отруєння.

Читайте також:

Хронічне вплив кадмію може призвести до остеомаляції, порушення мінералізації кісток, що супроводжується переломами та деформацією кісток. Надмірне надходження цього металу в організм може призводити до анемії, ураження печінки, кардіопатії, розвитку гіпертонії.

Раніше ми писали, що з Польщі в Україну завезли брокколі, оброблені хімічним препаратом хлорпірифос.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK