Угон авто в Україні: які машини крадуть найчастіше

Цьогоріч найпопулярнішими марками автівок серед автовикрадачів є ВАЗ, Volkswagen та Mercedes.
Угон авто в Україні: які машини крадуть найчастіше
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За останні три роки в Україні було зафіксовано понад 14,2 тис. випадків угону машин. Пік припав на 2022 рік, коли до правоохоронних органів із відповідними заявами звернулася аномальна кількість власників автівок - 10,4 тис. Про це повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

У 2023 році поки що зберігається звична для попередніх років динаміка. За шість місяців було викрадено 809 транспортних засобів.

Серед регіонів за кількістю автоугонів лідує Донецька область - 2,7 тис. за три роки. Друге й третє місце в рейтингу посідають Луганська й Запорізька області - 1,9 тис. та 1,5 тис. випадків відповідно. Найменша кількість викрадень зафіксована в Івано-Франківській області - 46.

Зазначається, що найчастіше в Україні викрадають легкові та вантажні автомобілі, а також мотоцикли. На ці транспортні засоби припадає більше 12,2 тис. угонів.

Opendatabot

Читайте також:

При цьому найпопулярнішою маркою серед автовикрадачів за останні три роки є ВАЗ - 2,3 тис. автомобілів, або 16% від усієї кількості.

У 2020-2021 роках попитом серед автокрадіїв користувалися також автомобілі Hyundai і Toyota, а в 2022 році - Renault і Volkswagen. Volkswagen і Mercedes входять до топ-3 марок машин, затребуваних у злочинців у 2023 році.

Opendatabot

Читайте також:

Що стосується моделей, то найчастіше викрадали ВАЗ-2107, 21063 та 21099, Daewoo Lanos, Volkswagen Passat та Renault Duster. За три роки було викрадено 1034 такі автомобілі.

Раніше ми писали, що в липні 2023 року автопарк України поповнили понад 1,5 тис. гібридних легкових автомобілів. Це рекордний показник за останні 19 місяців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK