Стало відомо, скільки громадян не повернулося в Україну через війну

Скільки українців насправді не повернулись додому через війну.
Стало відомо, скільки громадян не повернулося в Україну через війну
Скільки українців насправді не повернулись додому через війну / Getty Images

Після сплеску виїздів з України на початку повномасштабної війни різниця між кількістю людей, що виїхали та повернулись, становить лише 2,4 млн громадян. Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот".

Читайте також:

Зазначається, що від початку повномасштабної війни різниця між тими, хто виїхав та в'їхав до України, становила 2,7 млн осіб. Більша частина з них - 2,4 млн - громадяни України, решта - іноземці. 

У березні та квітні 2023 року кількість українців, які повернулися на Батьківщину, перевищувала кількість тих, хто виїжджав. Але вже з травня поточного року ситуація змінилася в протилежний бік.

Читайте також:

"Незважаючи на все ще переважаючу кількість виїжджаючих, у першому півріччі 2023-го частка громадян, які покинули Україну та не повернулися, склала 3%. Для порівняння, протягом першого півріччя 2022-го ця частка дорівнювала 27,5%, а протягом усього минулого року - 13,6%", - йдеться в повідомленні.

При цьому іноземців за 6 місяців цього року навпаки в'їхало більше, ніж виїхало - на 12,2 тис. осіб. Така тенденція спостерігається щомісячно з лютого 2023-го.

Загалом за півтора роки, із січня 2022-го по червень 2023-го, державні кордони України перетнули 50 млн разів. З них залишили Україну 26,36 млн осіб, а в'їхали 23,66 млн осіб.

Читайте також:

"Варто зазначити, що дані, які "Опендатабот" отримав від Держприкордонслужби про осіб, які офіційно перетнули кордон України, значно різняться від показників ООН. Так, в ООН говорять про 6,24 млн українських біженців", - додали аналітики.

Раніше ми писали, що в липні 2023 року Держприкордонслужба України оформила перепустку через кордон із країнами ЄС та Молдовою понад 3,8 млн осіб.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK