Воєнкома з Дніпропетровщини запідозрили в незаконному збагаченні на 8,5 млн грн - НАЗК

НАЗК виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення у воєнкома з Дніпропетровщини.
Воєнкома з Дніпропетровщини запідозрили в незаконному збагаченні на 8,5 млн грн - НАЗК
Анатолій Пікало / Скриншот/facebook.com/dniprootcksp

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення, пов'язаного з корупцією, в екс-начальника Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Анатолія Пікала. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"За результатами моніторингу способу життя воєнкома було виявлено ознаки, які свідчать про його незаконне збагачення на майже 8,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У декларації за 2020 рік Пікало зазначив, що ні він, ні його близькі не мають жодних грошових активів. Однак моніторинг встановив, що його батько впродовж останніх 4 років набув рухоме та нерухоме майно на 7 889 650 грн. Йдеться про дві квартири в Дніпрі та чотири автомобілі.

Читайте також:

Крім того, батько воєнкома став єдиним засновником та кінцевим бенефіціарним власником фірми зі статутним капіталом у 1 100 000 грн, сформованим за рахунок його власних готівкових коштів. У липні 2023 року ця фірма набула у власність частку торговельного комплексу на Дніпропетровщині вартістю 1 150 000 грн.

"Зважаючи на те, що розмір всіх набутих активів перевищує розмір законно отриманих батьком воєнкома доходів на майже 6 млн грн, вочевидь, вони були придбані за дорученням самого воєнкома та за рахунок коштів, законність джерел яких не підтверджена", - зазначили в НАЗК.

Читайте також:

До того ж минулого року дружина воєнкома отримала в подарунок від свого батька 65 тис. дол. США (еквівалент 2 600 000 грн). 

"Пояснення, що подаровані кошти були накопичені впродовж трудової діяльності, також викликають обґрунтований сумнів, оскільки сумарний законний дохід батька за все життя значно менший", - наголосили в Нацагентстві.

Сам колишній начальник Дніпропетровського ТЦК у 2021 році також набув у власність кілька об'єктів нерухомості на 168 300 грн. Йдеться про дві земельні ділянки вартістю 32 тис. грн і 22 тис. грн, а також житловий будинок за майже 115 тис. грн.

Читайте також:

Правоохоронці встановили, що сукупний дохід воєнкома та його близьких осіб із законних джерел є значно нижчим за вартість всіх набутих вищезазначених активів.

Усі зібрані факти НАЗК передало до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону для долучення їх до матеріалів кримінального провадження та здійснення досудового розслідування стосовно воєнкома.

Раніше ми писали, що в Одеській області начальнику одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) вручили 4 протоколи про корупцію.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK