Субсидія в Україні: як подати спрощену заяву на житлову субсидію

За експериментальним проєктом для призначення житлової субсидії людина може подати лише спрощену заяву "в один клік".
Субсидія в Україні: як подати спрощену заяву на житлову субсидію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні впроваджується експериментальний проєкт, який дає можливість максимально полегшити процедуру звернення громадян за житловою субсидією. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Водночас раніше визначений механізм звернення за призначенням субсидії з повним пакетом документів залишається чинним і за бажанням людини застосовується у звичному порядку.

За експериментальним проєктом для призначення субсидії людина може подати лише спрощену заяву "в один клік" (в електронній формі - через вебпортал електронних послуг ПФУ, мобільний додаток ПФУ, портал "Дія") або в паперовій формі, звернувшись до сервісного центру ПФУ або до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або надіславши заяву на адресу органу ПФУ поштою).

Читайте також:

У заяву необхідно внести прізвище, ім'я та по батькові, серію й номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) заявника та осіб, які входять до складу домогосподарства, адресу та рахунок у банку (у форматі ІВАN), на який буде йти виплата, та підписати спрощену заяву.

Зазначається, що решту інформації, необхідної для визначення права домогосподарства на житлову субсидію, Фонд отримає від державних реєстрів. На основі отриманих даних ухвалюється рішення про розгляд заяви.

Повідомлення про ухвалене рішення (встановлений розмір житлової субсидії в разі її призначення, причини відмови й порядок оскарження рішення) разом із заявою та сформованою декларацією надійдуть заявникам. 

Читайте також:

Як подати заяву на житлову субсидію "в один клік" через вебпортал ПФУ:

  1. Зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  2. В особистому кабінеті на панелі зліва в розділі "Комунікації з ПФУ" обрати опцію "Заява на житлову субсидію чи пільгу".
  3. У спливаючому вікні натиснути кнопку "Продовжити".
  4. У наступному вікні обрати опцію "Заява про призначення та надання житлової субсидії за експериментальним проєктом".
  5. Заповнити онлайн-форму заяви: вказати загальну інформацію про особу, яка подає заяву (зокрема паспортні та адресні дані), зазначити реквізити банківського рахунку (у форматі ІВАN), додати інформацію про членів домогосподарства.
  6. Перед остаточним формуванням заяви та відправленням її до Пенсійного фонду України за допомогою опції "Додати файл" за бажанням та за наявності додати скановані копії документів, які можуть визначати право на призначення субсидії.
  7. Надати згоду на передачу та обробку персональних даних, поставивши відповідну позначку, та натиснути кнопку "Сформувати заяву".
  8. Перевірити дані сформованої заяви та надіслати до Пенсійного фонду, натиснувши кнопку "Підписати та відправити в ПФУ".

Читайте також:

З результатом щодо ухваленого рішення про призначення житлової субсидії можна ознайомитися в розділі "Мої звернення" - "Статус звернення".

Нагадаємо, 13 червня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, що дозволяє в рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією та забезпечити швидке ухвалення рішення про її надання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK