Деякі українці можуть залишитися без пенсії: як поновити виплату

Українці за кордоном можуть залишитися без пенсій.
Деякі українці можуть залишитися без пенсії: як поновити виплату
Ілюстративне фото / Getty Images

У разі неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд її виплата припиняється. Українці, які тимчасово проживають за кордоном, можуть надіслати документи поштою для поновлення виплат. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Як зазначили в ПФУ, щоб поновити пенсійну виплату, необхідно особисто звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду України з заявою та пред'явити документ, що посвідчує особу.

При цьому громадяни, які тимчасово проживають за кордоном та отримали там тимчасовий захист або статус біженця, мають можливість надіслати заяву про поновлення виплати пенсії з необхідними документами поштою на адресу територіального органу Пенсійного фонду України.

Читайте також:

До заяви про поновлення пенсії потрібно додати копії паспорту, документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця та про реєстрацію місяця тимчасового проживання / перебування особи за кордоном (з перекладом). Обов'язково надається оригінал документа про посвідчення факту, що людина є живою.

Зазначається, що копії зазначених документів мають бути засвідчені дипломатичним представництвом або консульською установою України, або нотаріально.

Отримати поновлену пенсію можна на рахунок, відкритий в уповноваженому українському банку (якщо є такий) або в Польщі, міжнародним поштовим переказом. Для отримання поштового переказу необхідно надіслати до АТ "Укрпошта" заяву в паперовій або електронній формі.

Читайте також:

Якщо з країною тимчасового перебування укладено договір (угоду) про пенсійне (соціальне) забезпечення, є можливість перевести виплату пенсії до цієї країни, звернувшись, зокрема, до Установи соціального страхування Польщі (ZUS).

Раніше ми писали, що пенсіонери в обов'язковому порядку повинні повідомляти органам Пенсійного фонду про зміну паспортних даних, щоб не втратити виплати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK