"Індексація пенсії у 2024 році буде": у Мінсоцполітики розповіли про підвищення пенсій

За словами першого заступника міністра соціальної політики, величина індексації залежатиме від рівня інфляції.
"Індексація пенсії у 2024 році буде": у Мінсоцполітики розповіли про підвищення пенсій
Ілюстративне фото / Getty Images

Незважаючи на ризики для державних фінансів через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, індексація пенсії у 2024 році буде. Про це повідомила "Українському радіо" перша заступниця міністерки соціальної політики Дарина Марчак.

Читайте також:

Вона стверджує, що індексація пенсій має відбуватися щороку з 1 березня. Але в час повномасштабної війни існує значна кількість ризиків для державних фінансів. 

"Попри це, з 1 березня 2024 року має відбуватися індексація. Правда, точно говорити про строки можна буде тільки після затвердження державного бюджету", - зазначила Марчак.

Читайте також:

За її словами, величина індексації залежатиме від рівня інфляції.

"Розмір індексації та темпи зростання середньої заробітної плати є двома показниками, які визначають розмір індексації відповідно до закону. Про це можна буде говорити на початку 2024 року після надходження статистичних даних за 2023 рік", - сказала заступниця міністерки.

Вона підкреслила, що держава повністю виконує всі свої зобов'язання щодо виплат пенсій громадянам на тимчасово окупованих територіях і тим, хто проживає за кордоном.

Читайте також:

"Якщо людина має право на пенсію, то нарахування проводяться. Питання полягає в тому, чи має людина можливість фізично зняти гроші з картки, якщо вона проживає на тимчасово окупованій території. Ось на це ми вплинути не можемо", - додала Марчак.

Раніше ми писали, що українські пенсіонери отримають додаткову фінансову допомогу. На неї можуть розраховувати громадяни, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію та не отримують іншу фінансову допомогу від міжнародних організацій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK