Як і навіщо перевіряють переселенців в Україні: деталі

Національна соціальна сервісна служба може перевіряти фактичне місце проживання ВПО – одержувачів допомоги на проживання.
Як і навіщо перевіряють переселенців в Україні: деталі
В Україні перевіряють місця проживання ВПО / Getty Images

В Україні продовжуються перевірки місця проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Унаслідок деяким переселенцям можуть призупинити соціальні виплати. Про це повідомили в Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Читайте також:

"Для убезпечення від використання публічних фінансів не за потребою, а також надання допомоги тим, хто її реально потребує відповідно до життєвих обставин, у серпні цього року Національна соціальна сервісна служба України почала проводити перевірки фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб, які отримують від держави допомогу на проживання", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Перевірка, про яку повідомляється за 2 дні, проводиться на підставі:

  • інформації з Єдиної системи про те, що особа стала на облік ВПО в межах однієї територіальної громади;
  • повідомлення про зміну фактичного місця проживання/перебування отримувача допомоги;
  • рекомендацій Мінфіну за результатами верифікації відповідно до критеріїв призначення допомоги.

Читайте також:

За даними Нацсоцслужби, у разі відсутності під час перевірки людині потрібно протягом 14 робочих днів звернутися до органу соціального захисту населення для проходження ідентифікації. 

Якщо є обґрунтовані причини відсутності, необхідно протягом 30 календарних днів надати органу соцзахисту підтвердні документи. Якщо отримувач протягом 30 календарних днів не прибув до органу соціального захисту населення, виплата допомоги на проживання тимчасово припиняється з наступного місяця.

Раніше ми писали, що на гарячу лінію Мінреінтеграції надходять звернення з приводу випадків накладення арешту на банківські рахунки внутрішньо переміщених осіб.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK