Українці відчувають погіршення власного економічного становища - опитування

23% опитаних сподіваються, що наступного року їхнє особисте економічне становище покращиться.
Українці відчувають погіршення власного економічного становища - опитування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Більшість українців (60%) відчули погіршення власного економічного становища за останні пів року, у 35% воно не змінилося. І лише 5% помітили покращення. Про це свідчать результати дослідження, проведеного 5-7 вересня 2023 року соціологічною групою "Рейтинг".

Читайте також:

Зазначається, що оцінки становища в Україні загалом гірші:

  • 73% відчули погіршення;
  • 13% говорять про відсутність змін;
  • 9% - про покращення. 

Читайте також:

"Загалом стан справ в економіці респонденти оцінюють дещо краще, аніж у минулих опитуваннях, проте спостерігається зростання негативних оцінок щодо майбутнього. Так, говорячи про економіку країни в майбутньому, 29% респондентів очікують покращення, 26% думають, що нічого не зміниться, 32% очікують погіршення", - повідомляють аналітики.

Щодо особистої ситуації, то 23% опитаних сподіваються, що наступного року їхнє особисте економічне становище покращиться, 41% вважає, що воно не зміниться, 21% має песимістичні погляди з цього приводу.

Читайте також:

Згідно з дослідженням кращі оцінки стану власного економічного становища спостерігаються серед жителів західної частини та центральної, молодших респондентів, тих, хто працює, й особливо тих, хто знайшов нову роботу. Майже такі ж тенденції й щодо оцінки майбутнього.

Майбутнє економіки України відносно краще оцінюють мешканці Півдня.

Раніше ми писали, що наразі українців більше лякають високі ціни, втрата джерел доходу та зростання комунальних тарифів. Водночас обстріли й можливий ядерний удар хвилюють меншу кількість громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK