Українці вважають, що в найближчі 5 років на Україну чекає розвиток - результати соцопитування

21% українців вважає, що на нашу державу чекає період застою.
Українці вважають, що в найближчі 5 років на Україну чекає розвиток - результати соцопитування
Ілюстративне фото / Getty Images

Переважна більшість (69%) українців вважає, що в найближчі 5 років на Україну чекає розвиток. 21% громадян думає, що буде застій. Про це свідчать результати соціологічного дослідження до Дня Незалежності, проведеного агенцією "Рейтинг" 16-20 серпня 2023 року.

Читайте також:

Згідно з опитуванням респонденти хочуть бачити Україну такою країною, яка:

  • має безкоштовну медицину (61%) та освіту (57%);
  • не продає землю іноземцям (57%);
  • у якій держава (не людина) відповідає за підвищення доходів населення (53%);
  • з вільним ринком в економіці (58%);
  • високим рівнем демократії (64%);
  • свободою ЗМІ (75%).

Читайте також:

Зазначається, що неоднозначними залишаються твердження про одностатеві шлюби та працевлаштування мігрантів із Близького Сходу. Кожен третій допускає легалізацію одностатевих шлюбів (37% - можна дозволити, 22% не визначились, 42% проти, 33% категорично проти), а кожен другий допускає, що мігрантам можна дозволити працювати (50% за, 15% не визначились, 36% проти). 

У формування оптимізму щодо розвитку України в майбутньому найбільш відчутною є різниця щодо демократичності та відповідальності за доходи. Ті, які оптимістично дивляться в майбутнє України, менше очікують допомоги від держави та більше згодні, що людина сама відповідальна за підвищення своїх доходів, а також частіше, ніж скептики, говорять, що Україні потрібно більше демократії.

Читайте також:

Опитування проводилося серед 6050 респондентів, зокрема 700 внутрішньо переміщених осіб, які перебувають в Україні, та 750 біженців з України.

Раніше ми писали, що ставлення громадян до Дня Незалежності України радикально змінилося протягом останніх 10 років. У 2013 році це свято було найбільш важливим чи улюбленим для 12% українців, а у 2023 році - для 63%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK