Українці за кордоном можуть отримувати пенсії поштовими переказами: що для цього потрібно

Як отримати українську пенсію в Польщі.
Українці за кордоном можуть отримувати пенсії поштовими переказами: що для цього потрібно
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Через військову агресію РФ значна кількість громадян України перебуває за кордоном. У зв'язку з цим Кабмін створив можливість отримання пенсій та грошових допомог за допомогою міжнародних поштових переказів АТ "Укрпошта", повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

Читайте також:

"Оскільки певна частина пенсіонерів не мали і не мають відкритих рахунків у банках та отримували виплати в Україні через Укрпошту, можливість отримувати пенсію поштовим переказом за кордоном стане виходом із проблемної ситуації", - йдеться в повідомленні.

Наразі проєкт охоплює тих пенсіонерів, що знаходяться в Польщі, але згодом розшириться й на інші країни.

Щоб отримувати пенсію чи грошову допомогу міжнародним пенсійним переказом за рахунок отримувача, необхідно подати заяву до Укрпошти. Це можна зробити, заповнивши електронну форму на сайті Укрпошти або заповнивши її в паперовому вигляді та надіславши на адресу Укрпошти  (вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001, Україна, з приміткою на конверті "пенсія переказом"). 

Читайте також:

Після обробки заяви міжнародний поштовий переказ буде доставлений отримувачу в місяці, наступному за тим, у якому була надіслана заява. Переказ буде надісланий на вказану адресу тимчасового перебування за кордоном. 

Перерахунок коштів здійснюватиметься в іноземній валюті тієї країни, де знаходиться отримувач (у Польщі - у злотих). Для отримання переказу одержувач, пенсія якому здійснюється АТ "Укрпошта", має пред'явити документ, що посвідчує його особу.

msp.gov.ua

Раніше ми писали, що українці після досягнення 60, 63 чи 65 років мають право на призначення пенсії за віком. Однак окремим категоріям громадян можуть призначатися пенсії за віком до 60 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK