Військовим в Україні збільшили доплати: хто й скільки отримуватиме

Оновлене грошове забезпечення військовослужбовці почнуть отримувати з 29 вересня.
Військовим в Україні збільшили доплати: хто й скільки отримуватиме
Міноборони України збільшує перелік військоих, які отримують додаткову винагороду / Getty Images

Міністерство оборони України розширило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. Також збільшені виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте також:

Зазначається, що найближчим часом гроші надійдуть на рахунки таких категорій військовослужбовців:

  • 100 000 грн - військовослужбовцям ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000 грн). Нараховується з 29-го вересня;
  • 100 000 грн - військовослужбовцям, які здійснюють розмінування в районах ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000 грн). Нараховується з 29-го вересня;
  • 50 000 грн - військовослужбовцям зі складу командування та штабів (зокрема поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше вони отримували 30 000 грн). Нараховується з 29-го вересня;
  • 30 000 грн - військовослужбовцям за виконання бойових завдань із розмінування поза районами ведення бойових дій. Нараховується з 29-го вересня.

Читайте також:

При цьому поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров'я не мають змоги виконувати обов'язки військової служби за відповідними посадами, отримуватимуть додатково 20 100 грн. Нараховується з 1-го червня.

Інструктори учбових центрів отримуватимуть додатково від 15 000 до 30 000 грн, строковики - 6000 грн, курсанти - 2350 грн. Виплати нараховуються з 1 червня.

Зазначені військовослужбовці отримають відповідні доплати найближчим часом.

Читайте також:

Оновлене грошове забезпечення військовослужбовці почнуть отримувати з 29 вересня.

Водночас виплати бійцям, які воюють на передньому краї, збережені на тому ж рівні - 100 000 грн. Це ж стосується військовослужбовців, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов'язане з захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених та зниклих безвісті.

Раніше ми писали, що військові в Україні можуть отримати грошову допомогу в разі поранення під час служби.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK