Компенсації за зроблені ремонти: коли українцям почнуть виплачувати гроші

В Україні компенсуватимуть витрати на ремонти, які власники пошкодженого через війну житла вже провели власним коштом.
Компенсації за зроблені ремонти: коли українцям почнуть виплачувати гроші
Компенсації за вже зроблені ремонти виплачуватимуть з 1 січня / Getty Images

Верховна Рада підтримала законопроєкт №10063 про зміни до Закону №2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене або зруйноване внаслідок агресії РФ. Йдеться про українців, що робили ремонти власним коштом. Про це повідомили в Мінінфраструктури.

Читайте також:

Виплати за новою формою компенсації почнуть здійснюватися з 1 січня 2024 року. Механізм буде таким самим, як і по інших категоріях "єВідновлення":

  • подання заяви через "Дію";
  • розгляд заяви комісією;
  • визначення розміру виплати.

"Жодних чеків, розписок, фото-, відеофіксацій чи інших доказів не потрібно для отримання компенсацій за зроблений ремонт. При бажанні вони можуть бути додатково надані комісії, але не є обов'язковими або визначальними в ухваленні рішення про компенсацію", - прокоментував віцепрем'єр-міністр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури  Олександр Кубраков.

Читайте також:

Так, при визначенні розміру компенсації комісії орієнтуються на акт первинного огляду пошкодженого житла, який проводиться після пошкодження житла, та чек-лист зі встановленою вартістю будматеріалів і робіт, затверджений Кабміном.

Раніше ми писали, що кожен українець може претендувати на компенсацію за знищене внаслідок війни житло. Однак у застосуванні житлового сертифікату "єВідновлення" є певні нюанси, які слід врахувати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK