Субсидія-2023: як отримати допомогу, якщо є борг за комуналку

У ПФУ зробили важливе уточнення щодо субсидій.
Субсидія-2023: як отримати допомогу, якщо є борг за комуналку
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Пенсійному фонді України розповіли, у яких випадках може бути призначено житлову субсидію, якщо домогосподарство має заборгованість зі сплати комунальних послуг. Інформація оприлюднена на сайті ПФУ.

Читайте також:

Як розповіли в ПФУ, житлова субсидія не призначається, зокрема на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн). 

Якщо документально підтверджено сплату заборгованості або укладено договір про її реструктуризацію, або споживач оскаржив заборгованість у судовому порядку (є ухвала про відкриття провадження в справі) житлова субсидія призначається протягом двох місяців із початку опалювального (неопалювального) сезону.

Читайте також:

У разі підтвердження відсутності заборгованості після спливу двомісячного терміну з початку опалювального (неопалювального) сезону - з місяця, що настає за тим, у якому до органу Пенсійного фонду надійшло документальне підтвердження таких дій. 

Раніше ми писали, що при призначенні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг враховується середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK