Призначення субсидії: у якому випадку доходи подружжя враховувати не будуть

Як доходи подружжя впливають призначення субсидії.
Призначення субсидії: у якому випадку доходи подружжя враховувати не будуть
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні при призначенні житлової субсидії враховуються доходи подружжя. Однак є виняток. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Житлова субсидія призначається, виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, і розраховується на всіх членів домогосподарства

Водночас доходи подружжя враховуються під час призначення житлової субсидії й у тому випадку, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства, оскільки відповідно до ст. 3 Сімейного кодексу України подружжя вважається сім'єю й тоді, коли дружина та чоловік із поважних причин не проживають спільно. 

Читайте також:

"З загального правила є виняток: якщо обом із подружжя більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, їхні доходи можуть не враховуватися при призначенні субсидії, якщо зареєстроване/задеклароване або фактичне місце проживання подружжя відмінне від адреси домогосподарства", - пояснили в ПФУ.

Раніше ми писали, у яких випадках може бути призначено житлову субсидію, якщо домогосподарство має заборгованість з оплати комунальних послуг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK