Перейменували вулицю: українцям пояснили, чи потрібно змінювати документи

Чи треба міняти виписку про реєстрацію, якщо паспорт у вигляді ІD-картки.
Перейменували вулицю: українцям пояснили, чи потрібно змінювати документи
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні перейменовують вулиці та станції метро, назви яких хоч якось пов'язані з РФ. У зв'язку з цим у людей часто виникає питання, чи потрібно змінювати документи. У ДМС підготували пояснення.

Читайте також:

Якщо громадянин має паспорт старого зразка (у вигляді книжечки), то при зміні назви вулиці ставити новий штамп про реєстрацію місця проживання не потрібно.

"Відповідно до Закону України відомості про зареєстроване місце проживання (перебування) / зняте з зареєстрованого місця проживання (перебування) особи під час здійснення органом реєстрації відповідної реєстраційної дії до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України (зокрема до паспорта громадянина України), або документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус, не вносяться", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Чи потрібно змінювати виписку про реєстрацію, якщо паспорт у вигляді ID-картки

Документом, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час його формування, є витяг із реєстру територіальної громади.

Читайте також:

Для отримання витягу особа може звернутися як до органу реєстрації або центру надання адміністративних послуг, так і згенерувати його через застосунок "Дія" після проходження електронної ідентифікації та автентифікації.

Раніше ми писали, якими документами можна користуватися, поки немає паспорта.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK