Чи можна виїхати з України з паспортом у "Дії": відповідь ДПСУ

У ЗМІ з'явилася інформація, що прикордонники не приймають е-документи в застосунку "Дія" для пропуску через кордон.
Чи можна виїхати з України з паспортом у "Дії": відповідь ДПСУ
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

Згідно з законом перетин кордону України з цифровим паспортом у застосунку "Дія" не передбачений. Громадяни повинні обов'язково мати фізичний паспорт. Про це повідомила пресслужба ДПСУ. 

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, у ЗМІ з'явилася інформація, що прикордонники не приймають е-документи в застосунку "Дія" для пропуску через кордон. Відповідні новини поширюються з посиланням на слова представника Держприкордонслужби України Ігоря Матвійчука під час інтерв'ю одному з видань.

"Вкотре відмітимо, згідно з вимогами законодавства е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон не є документами, що дають право громадянину України на виїзд з України і в'їзд в Україну. Для перетинання кордону в особи закордонний паспорт має бути наявним фізично", - пояснили в ДПСУ.

При цьому е-паспорти можуть допомогти прикордонникам здійснити додаткову ідентифікацію особи. Також прикордонники можуть прийняти документи в "Дії", які, наприклад, підтверджують, що особа має інвалідність, або інші, необхідні для пропуску через кордон певних категорій громадян.

Читайте також:

"Однак, якщо в інспекторів Держприкордонслужби України виникнуть сумніви щодо дійсності документів у "Дії" та справжності самого мобільного застосунку, може бути проведена додаткова перевірка", - додала пресслужба.

Раніше ми писали, що при перетині державного кордону на автомобілі необхідно мати при собі певні документи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK