Українці можуть перевірити, чи призначено субсидію: як це зробити

Призначення субсидії можна перевірити в особистому кабінеті ПФУ.
Українці можуть перевірити, чи призначено субсидію: як це зробити
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Щоб дізнатися, чи призначено вам субсидію, особисто відвідувати відділення Пенсійного фонду не обов'язково. Так як існують зручні онлайн-інструменти. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Призначення субсидії, наприклад, можна перевірити в особистому кабінеті ПФУ. Для цього необхідно:

  1. Авторизуватися на сайті електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), "Дія.Підпису" або ID. GOV.UA;
  2. У меню зліва вибрати розділ "Мої повідомлення".
  3. У вікні на екрані перейти в "Індивідуальні повідомлення". Там буде рішення про житлову субсидію.

При цьому порядком надання житлових субсидій передбачено, що органи ПФУ інформують громадян про одне з прийнятих рішень: про призначення, непризначення, відмову в призначенні житлової субсидії.

Читайте також:

Зокрема, у разі ухвалення рішення про відмову в призначенні житлової субсидії ПФУ інформує заявника про ухвалене рішення:

  • або в паперовій формі з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови й порядком оскарження ухваленого рішення (якщо звернення надходило в паперовій формі);
  • або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України чи портал "Дія" (якщо звернення надходило в електронній формі).

Раніше ми писали, що в Україні розмір субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних норм та нормативів й обсягом обов'язкового платежу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK