Пенсія за довіреністю: чи можуть українці так отримувати виплати

Є випадки, коли пенсіонер не може самостійно одержати свої виплати.
Пенсія за довіреністю: чи можуть українці так отримувати виплати
Ілюстративне фото / Getty Images

Іноді за станом здоров'я або з інших причин пенсіонер не має можливості отримувати належні йому виплати особисто. У такому разі він може доручити цю справу іншій особі, оформивши відповідний документ.

Читайте також:

Про це повідомили в ГУ Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Довіреність - це документ, який дає можливість одній особі, представнику, вчиняти юридичні дії від імені та в інтересах іншої особи - довірителя. Порядок оформлення й строк дії довіреності визначаються законом.

Читайте також:

Отримувати пенсію за довіреністю можна не більше як рік, тож за потреби її треба завчасно переоформити. Для цього після спливу 12 місяців використання довіреності пенсіонеру необхідно особисто подати заяву про виплату пенсії до будь-якого сервісного центру ПФУ. Виплату пенсії за довіреністю продовжують знову на один рік, починаючи з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Зазначається, що органи ПФУ безпосередньо виплату пенсії в розумінні передачі грошей пенсіонеру не здійснюють. Виплата пенсії здійснюється через підприємства поштового зв'язку та установи банків. Отже, довіреність для виплати пенсії довірена особа надає безпосередньо працівнику поштового зв'язку або при знятті коштів із вкладу банку.

Читайте також:

"Після першої виплати пенсії через пошту таку довіреність або її копію залишають на виплатному об'єкті поштового зв'язку (там її зберігають в окремій справі)", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що кожен українець може розрахувати розмір своєї майбутньої пенсії за віком в онлайн-режимі, скориставшись сервісом "Пенсійний калькулятор".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK