Статус учасника бойових дій: хто може отримати і як

Хтось має право на статус УБД.
Статус учасника бойових дій: хто може отримати і як
Хто може отримати статус УБД / facebook.com/GeneralStaff.ua

У Міністерстві у справах ветеранів України розробили інфографіку з деталізацією порядку отримання статусу учасника бойових дій (УБД). Інформація оприлюднена на сайті міністерства.

Читайте також:

Хто може отримати статус УБД після 24 лютого 2022 року:

  • військові ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, прикордонної служби, Державної служби спецтранспорту, Управління Державної охорони України, Держспецзв'язку;
  • поліцейські;
  • особи рядового, начальницького складу ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби;
  • співробітники Служби судової системи;
  • особи, які з 24 лютого по 25 березня 2022 року у складі добровольчих підрозділів у взаємодії з Силами оборони, брали участь у здійсненні заходів для оборони України.

Читайте також:

Рішення про надання статусу УБД ухвалюється комісіями при Міноборони, МВС, Мін'юсту, Нацполіції, Нацгвардії, СБУ, ДПСУ тощо. Для цього командири військових частин за 30 календарних днів із дня участі у бойових діях або отримання травм мають надати на розгляд комісії довідку відповідно до постанови Кабміну від 20 серпня 2014 року №413.

У разі неподання командиром (начальником) військової частини (органу, підрозділу) зазначеної довідки військовослужбовець, поліцейський або особа рядового та начальницького складу може самостійно звернутися до відповідної комісії.

mva.gov.ua

mva.gov.ua

mva.gov.ua

mva.gov.ua

mva.gov.ua

mva.gov.ua

Раніше ми писали, що деякі українці можуть достроково вийти на пенсію, не чекаючи настання відповідного віку. Таке право, зокрема, мають учасники бойових дій (УБД).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK