Деяких українців можуть позбавити пенсій: названо причини

У деяких випадках, передбачених законом України, пенсіонери можуть залишитися без пенсії.
Деяких українців можуть позбавити пенсій: названо причини
Ілюстративне фото / Getty Images

Кожен українець за наявності страхового стажу має право на пенсійне забезпечення, але виплата пенсії може бути припинена в певних випадках. Про це повідомили в ГУ Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Читайте також:

Відповідно до статті 49 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" виплата пенсії припиняється в разі:

  • призначення пенсії на підставі документів, що містять недостовірні відомості;
  • смерті пенсіонера;
  • неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд;
  • влаштування на роботу за посадою, яка дає право на пенсію за вислугу років (виплата пенсії припиняється на весь період роботи на цій посаді, зокрема після досягнення пенсійного віку).

Читайте також:

Для поновлення виплати пенсії необхідно особисто звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду на території України з пред'явленням документів, що посвідчують особу, та поданням відповідної заяви.

Водночас для громадян, які проживають за кордоном, у період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох наступних місяців після місяця, у якому його буде припинено чи скасовано, передбачена можливість надсилати заяву про поновлення пенсії та необхідні для цього документи поштою.

Поновлення пенсійних виплат здійснюється за рішенням Пенсійного фонду протягом 10 днів після з'ясування обставин та за наявності умов для відновлення виплати пенсії.

Читайте також:

Зазначається, що нараховані суми пенсії, на виплату яких пенсіонер мав право, але з власної вини не отримав її своєчасно, виплачується за минулий час, але не більше ніж за три роки до дня звернення за отриманням пенсії.

Раніше ми писали, що іноді за станом здоров'я або з інших причин пенсіонер не має можливості отримувати належні йому виплати особисто. В такому разі він може доручити цю справу іншій особі, оформивши відповідний документ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK