Недоотримана пенсія у зв'язку зі смертю пенсіонера: як отримати

Хто може отримати гроші.
Недоотримана пенсія у зв'язку зі смертю пенсіонера: як отримати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Недоотриману пенсію померлого громадянина можуть отримати члени його сім'ї. Про це нагадали в КМДА.

Читайте також:

Відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" сума пенсії, що належала пенсіонерові й залишилася недоотриманою у зв'язку з його смертю, виплачується по місяць смерті включно членам його сім'ї, які проживали разом із пенсіонером на день його смерті.

Подати заяву на виплату недоотриманої пенсії за померлого пенсіонера можна за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України.

Читайте також:

За недоотриманою пенсією також можна звернутися в управління Пенсійного фонду, у якому перебував на обліку померлий пенсіонер, протягом шести місяців із дня смерті пенсіонера та надати такі документи:

  • паспорт;
  • заяву про виплату недоотриманої пенсії;
  • свідоцтво про смерть;
  • документи, які підтверджують родинні стосунки;
  • довідку органів місцевого самоврядування або інший документ, який підтверджує факт спільного проживання з пенсіонером на день його смерті (для непрацездатних членів сім'ї документ, який засвідчує, що вони перебували на утриманні померлого пенсіонера).

Читайте також:

У разі звернення кількох членів сім'ї, які мають право на отримання недоотриманої пенсії, належна їм сума пенсії ділиться між ними порівну.

Раніше ми писали, що кожен українець за наявності страхового стажу має право на пенсійне забезпечення, але виплата пенсії може бути припинена в певних випадках.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK