Українці платять за газ, але з'являються борги: "Нафтогаз" пояснив причину

Українцям можуть телефонувати щодо заборгованості, якої немає.
Українці платять за газ, але з'являються борги: "Нафтогаз" пояснив причину
Ілюстративне фото / Getty Images

Іноді в українських споживачів можуть з'явитися борги за газ, навіть якщо вони за нього заплатили. У чому причина, пояснили в "Нафтогазі".

Читайте також:

У компанії розповіли, що до них звернувся клієнт зі скаргою. Він повідомив, що платив за блакитне паливо, але йому зателефонували щодо заборгованості.

"Перше, що ми зробили, - перевірили зафіксовані показання, а також історію платежів. Виявилось, споживач некоректно оплачував за спожитий природний газ, а саме не вказував в призначенні платежу свій особовий рахунок", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У таких випадках гроші зберігаються на рахунку " до з'ясування".

Споживачу запропонували скласти з "Нафтогазом" як із постачальником послуг акт звіряння розрахунків, щоб переконатися, що всі оплати, які були здійснені, зараховані саме на особовий рахунок клієнта.

"У випадку неправильно зарахованих оплат від споживача та за умови надання повного пакету документів від платника для перенесення коштів ми зможемо перенести їх на його особовий рахунок", - зазначили в компанії.

Читайте також:

Крім того, борг може виникнути, якщо споживач не передає показання. У такому випадку оператор ГРМ передає не фактично спожитий обсяг газу, а розрахунковий. У такому разі споживачу потрібно передати показання лічильника або викликати контролера ОГРМ і здійснити контрольне зняття показань приладу обліку.

Раніше ми писали, що частина українців може залишитися без житлової субсидії на найхолодніші зимові місяці. Йдеться про громадян, які мають непогашений борг за комуналку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK