Субсидія на дрова: чи потрібно звертатися до ПФУ для перерахунку виплат

Якщо пільга чи субсидія ще не призначена, але сім'я потребує підтримки держави, необхідно звернутися за нею до ПФУ.
Субсидія на дрова: чи потрібно звертатися до ПФУ для перерахунку виплат
Ілюстративне фото / Getty Images

Для перерахунку розміру виплат пільг та субсидії на тверде пічне побутове паливо у 2023 році українцям не потрібно спеціально звертатися до Пенсійного фонду. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

"Якщо вашій родині вже призначено житлово-комунальну пільгу або субсидію на придбання твердого пічного палива, вам перерахують її розмір автоматично. Але необхідно буде надати згоду Пенсійному фонду на передання ваших даних міжнародному донору для оплати підвищеного розміру підтримки відповідно до даного рішення", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, згоду можна надати у відповідь на смс-повідомлення, яке надійде родинам, що вже отримують пільги або субсидії на тверде пічне паливо, або ж через електронний кабінет Пенсійного фонду, або ж звернувшись до відділення ПФУ. 

Читайте також:

Якщо пільга чи субсидія ще не призначена, але сім'я потребує підтримки держави, необхідно звернутися за нею до ПФУ в загальноприйнятому порядку й подати відповідну заяву.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою збільшив субсидію на придбання дров із 7000 грн до 16 200 грн.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK