Ракетна атака по Україні: як поводитися під час повітряної тривоги

Ворог застосовує балістичні та крилаті ракети ОТРК "Іскандер" для ударів по Україні.
Ракетна атака по Україні: як поводитися під час повітряної тривоги
Що робити під час повітряної тривоги / Getty Images

РФ не припиняє атакувати Україну ракетами й дронами. Під час повітряної тривоги людям варто перебувати в укриттях. Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Читайте також:

Ворог використовує балістичні та крилаті ракети ОТРК "Іскандер" для ударів по Україні. Якщо Київ атакують із Каспійського чи Чорного моря, то люди мають приблизно годину, щоб пройти в укриття. Коли запуски здійснюють у Брянській області (район Клинців), то час підльоту ракет до столиці - лічені хвилини. Швидкість "Іскандера" становить 900 км/год.

Ракетну небезпеку оголошують тоді, коли Повітряні сили ЗСУ мають дані про намір ворога здійснити пуски ракет найближчим часом. Однак інколи сповіщення приходить уже в момент пуску ракет.

Читайте також:

Що робити під час тривоги

Потрібно заздалегідь перевірити, чи коректно працює додаток, що сповіщає про тривогу. Краще завантажити кілька таких застосунків, щоб точно почути сирену. Уночі встановіть максимальну гучність.

Важливо проговорити з усіма членами сім'ї алгоритм дій під час тривоги:

  • як діятимете всі разом і кожен окремо;
  • що потрібно взяти із собою в укриття;
  • куди йти і як підтримувати зв'язок із рідними.

Читайте також:

Алгоритм дій під час тривоги:

  • миттєво зреагуйте на повітряну тривогу;
  • завжди майте напоготові зручний одяг та тривожну валізу з документами, грошима, необхідними вам ліками та мінімальним запасом їжі й води;
  • негайно пройдіть в укриття.

Зазначається, що найкраще укриття під час бойових дії - це спеціально облаштоване сховище. Але за його відсутності можна використовувати підземні станції метрополітену, цокольні та підвальні приміщення будинків, підземні паркінги та підземні переходи. 

Читайте також:

Якщо ваше житло розташоване в зоні регулярних збройних зіткнень, потрібно зміцнити вікна (наприклад, клейкою плівкою). Це допоможе уникнути розльоту уламків скла. Бажано закрити вікна, наприклад, мішками з піском або масивними меблями.

Раніше ми писали, що хоч Україна й посилює свою протиповітряну оборону, але небезпека від російських атак є значною. Тож громадянам варто реагувати на сигнали повітряної тривоги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK