Українців просять не вмикати потужні електроприлади в пікові години

Похолодання збільшило навантаження на українську енергосистему.
Українців просять не вмикати потужні електроприлади в пікові години
Ілюстративне фото / Getty Images

Похолодання в Україні збільшило навантаження на енергосистему. Тож у НЕК "Укренерго" просять громадян ощадливо споживати електроенергію й мінімально використовувати потужні електроприлади в пікові години.

Читайте також:

"Улітку ми просили вас максимально економити ввечері після 19:00. Тепер найкритичніші години - з 17-00 до 19-00, а потреба в раціональному ощадливому споживанні є з 9-00 до 19-00", - йдеться в повідомленні.

Так, енергетики закликають не вмикати одночасно потужні електроприлади, зменшити час роботи обігрівачів та бойлерів, вимикати світло в порожніх приміщеннях, переносити прання на нічні години доби.

Читайте також:

"Зважаючи на особливості зимового споживання, ми насамперед звертаємось до співробітників офісів, підприємств і великих організацій. Раціональне використання електроенергії протягом робочого дня взимку не тільки зменшить ваші рахунки, але й підтримає ослаблену ударами країни-терориста енергосистему", - повідомили в компанії.

У НЕК розповіли, що за останній тиждень в Україні похолоднішало на 6°C. Споживання електроенергії в країні за цей час збільшилося на 11% та продовжує зростати. Для енергосистеми це дуже стрімке та відчутне зростання навантаження.

Читайте також:

"Економне споживання електроенергії допоможе енергетикам забезпечити надійне живлення для всіх споживачів. Також економія з боку споживачів убезпечить електростанції від надмірних навантажень, а відповідно і від додаткових пошкоджень", - додали в "Укренерго".

Раніше ми писали, як правильно підключити генератор і безпечно ним користуватися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK