В Україні хочуть запровадити компенсації за пошкоджене житло на окупованих територіях

Українці в окупації зможуть отримати компенсації за пошкоджене житло.
В Україні хочуть запровадити компенсації за пошкоджене житло на окупованих територіях
Ілюстративне фото / EPA/UPG

2024 року в Україні планують запровадити компенсації за пошкоджене житло, що знаходиться на тимчасово окупованих територіях. Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Читайте також:

За її словами, одним із основних планів на наступний рік є запровадження можливості отримання компенсацій за пошкоджене житло, що знаходиться на тимчасово окупованих територіях. Пілотний проєкт, з яким уже тестується функція, - місто Мелітополь.

Козловська нагадала, що у 2023 році було ухвалено інноваційний закон, який передбачає впровадження компенсаційного механізму для тих, хто втратив житло внаслідок російської агресії. 

Читайте також:

"З травня на місцях працюють комісії, що займаються оцінкою пошкодженого і знищеного житла. Комісії перевіряють пошкоджене житло, оцінюють його за відповідним чек-листом і визначають суму компенсації. Маємо понад 2 мільярда гривень, виплачених для термінових ремонтів. Саме завдяки синергії роботи держави та органів місцевого самоврядування вдалося досягти такого результату", - зазначила заступниця міністра.

Раніше ми писали, що за програмою "єВідновлення" починаються виплати коштів на капітальний ремонт пошкодженої житлової нерухомості.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK