Що буде з виплатами українським військовим у 2024 році: у Міноборони дали відповідь

Чи залишать доплати військовим наступного року.
Що буде з виплатами українським військовим у 2024 році: у Міноборони дали відповідь
Ілюстративне фото / Getty Images

2024 року на виплати військовослужбовцям в Україні буде виділено 751,3 млрд грн. Кабінет Міністрів планує зберегти доплати в розмірі 30 та 100 тисяч грн. Про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир, передає ВВС Україна.

Читайте також:

За його словами, усі виплати військовим залишаться на рівні 2023 року.

"Щодо доплат в розмірі 30 та 100 тисяч гривень, уряд планує зберегти ці виплати протягом періоду дії воєнного стану, як це передбачено постановою Кабміну №168", - розповів заступник міністра.

Водночас він пояснив, що важливо враховувати динаміку фронту та ймовірне зростання потреб ЗСУ. Якщо зросте інтенсивність боїв чи збільшиться кількість військових, потрібно буде збільшувати фінансування та змінювати бюджет.

Читайте також:

"Наш оборонний бюджет закладено в умовах найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової. На полі бою ведеться постійна запекла боротьба, тож вірогідність збільшення інтенсивності бойових дій існує щодня. Це слід враховувати, як і можливе зростання чисельності армії, яку треба буде своєчасно забезпечувати", - додав Джигир.

Раніше ми писали, що військовослужбовці в Україні можуть отримувати додаткову винагороду в розмірі 30, 50 та 100 тисяч гривень на місяць. Розмір виплат залежить від кількох факторів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK