Українцям можуть відключати світло за борги: Кабмін скасував мораторій

Уряд зняв мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг.
Українцям можуть відключати світло за борги: Кабмін скасував мораторій
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови, яка регулює питання оплати житлово-комунальних послуг під час воєнного стану. Уряд дозволив відключати світло побутовим споживачам, які накопичили борги за комуналку. Про це повідомляє YASNO.

Читайте також:

Так, постачальники електроенергії відтепер мають право нараховувати штрафні санкції та відключати боржників, які проживають не на території ведення бойових дій. 

Зміни до постанови визначають, що до кінця воєнного стану постачальники електроенергії можуть:

  • нараховувати та стягувати неустойку (пеню, штрафи) за несвоєчасне та/або неповне внесення плати за житлово-комунальні послуги;
  • призупиняти/повністю зупиняти постачання електроенергії в разі несвоєчасної та/або неповної оплати послуг.

"Водночас для населення, яке проживає на територіях, де ведуться бойові дії або які тимчасово окуповані Росією, ці санкції не застосовуються", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Те ж стосується людей, чиє майно зруйноване через бойові дії. Якщо власник такого житла не проживає в ньому та може надати підтверджуючі документи, з нього не будуть стягувати заборгованість за електроенергію, яка утворена після 24 лютого 2022 року.

Раніше ми писали, що воєнний стан не звільняє українців від сплати житлово-комунальних послуг. Однак деякі громадяни можуть не платити за комуналку під час війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK