У чому різниця між субсидією та пільгою: у ПФУ назвали відмінності

У ПФУ роз'яснили, чим відрізняється житлова субсидія від пільги.
У чому різниця між субсидією та пільгою: у ПФУ назвали відмінності
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українці можуть менше платити за житлово-комунальні послуги, оформивши субсидію чи пільгу. Чим відрізняються ці два види допомоги, розповіли в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Житлова субсидія - це допомога від держави тим родинам, доходи яких не дозволять їм самотужки сплатити в повному обсязі кошти за спожиті житлово-комунальні послуги.

"Це допомога, яка залежить від майнового та матеріального стану домогосподарства: маєш низький дохід, при цьому не маєш боргів за спожиті ЖКП - можеш отримувати житлову субсидію", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зі свого боку пільга надається визначеним категоріям громадян: ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисникам та захисницям України, особам, постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, дітям війни, багатодітним сім'ям тощо.

При цьому пільга на оплату житлово-комунальних послуг залежно від категорії отримувачів може надаватися як без урахування доходів, так і з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Читайте також:

Пільгові категорії громадян мають право на знижку з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі з урахуванням середньомісячного доходу - 100%, 50%, 25%.

"За наявності одночасно права на субсидію й на пільгу надається один із видів допомоги", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, які доходи враховують для призначення житлової субсидії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK