Компенсація за розміщення ВПО: хто може залишитися без допомоги

Стало відомо, кому перестануть платити компенсацію.
Компенсація за розміщення ВПО: хто може залишитися без допомоги
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні за програмою "Прихисток" передбачена компенсація витрат власникам житла в розмірі близько 450 грн на місяць (14,77 грн на день) за розміщення однієї внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Однак у деяких випадках гроші не платитимуть. Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Читайте також:

Так, компенсації надаються за безоплатне розміщення ВПО. Стягнення орендної плати з переселенців за житло, власник якого отримує компенсацію в межах проєкту "Прихисток", є порушенням.

Крім того, відшкодування не надається за розміщення осіб, з якими власники житла пов'язані родинними стосунками (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема повнолітні).

Читайте також:

У разі виявлення таких випадків порушень українців просять повідомляти до органів місцевої влади, відповідних військових адміністрацій або на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15-48.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів вніс зміни в Порядок компенсації витрат на тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у рамках реалізації проєкту "Прихисток".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK