Кабмін спростив систему виплат сім'ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військових

Міноборони отримує спрощений доступ до деяких держреєстрів та можливості електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.
Кабмін спростив систему виплат сім'ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військових
Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні спростили систему виплат сім'ям полонених, зниклих безвісти та загиблих військовослужбовців. Уряд ухвалив відповідну постанову на своєму засіданні. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Читайте також:

Тепер Міністерство оборони отримує спрощений доступ до деяких державних реєстрів та можливості електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів.

Як пояснили в міністерстві, це дозволить оперативно встановлювати членів родини, яким належить грошове забезпечення військовослужбовців, захоплених у полон або зниклих безвісти. 

Зміни також стосуються встановлення повного кола членів сім'ї загиблих, яким належить одноразова грошова допомога в розмірі 15 мільйонів гривень.  

Читайте також:

"Наша чітка позиція: родичі загиблих, зниклих безвісти або полонених воїнів не мають витрачати час та зусилля на доведення очевидних для них речей. Якщо в держави є така інформація, це відбуватиметься автоматично після відповідної перевірки громадян. Взаємодія з державними реєстрами створює саме таку систему. Це значно спростить і прискорить процес виплат родинам", - заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Раніше ми писали, що сім'я кожного загиблого військовослужбовця має право на отримання одноразової грошової допомоги (ОГД) у розмірі 15 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK