В Україні розширили допомогу переселенцям: хто може отримати

В Україні призначатимуть допомогу тим, хто повертається з-за кордону.
В Україні розширили допомогу переселенцям: хто може отримати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів розширив допомогу внутрішнім переселенцям та українським біженцям, які повертатимуться з-за кордону додому та ще не встигли працевлаштуватися. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Читайте також:

"Відповідна постанова була ухвалена для того, щоб родини, які опинились у ризику бідності, могли активніше використовувати допомогу малозабезпеченим", - йдеться в повідомленні.

Зміни стосуються внутрішньо переміщених осіб та українських шукачів притулку, які повертатимуться з-за кордону й ще не встигли працевлаштуватися в Україні та не мають власних джерел доходів.

Читайте також:

Допомога призначатиметься на 6 місяців:

  • для родин, які повернулись в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном, навіть якщо в таких родинах є працездатні непрацюючі особи, які не сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ);
  • для родин ВПО, які внаслідок переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

"Щоб посприяти поверненню громадян до економічно незалежного й самостійного життя, виплата допомоги для малозабезпечених поєднується з інструментами стимулювання до працевлаштування", - додали в міністерстві.

Читайте також:

Йдеться про ті родини ВПО чи громадян, які повертаються в Україну, у котрих є непрацюючі працездатні особи. Вони мають протягом 2 місяців після призначення допомоги працевлаштуватися або стати на облік у Державному центрі зайнятості.

Раніше ми писали, що 26 січня Кабінет Міністрів ухвалив постанову про продовження виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Виплата допомоги всім ВПО, які отримували її до 1 лютого, автоматично буде продовжена до 1 березня (без додаткового звернення).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK