Втеча з України: які схеми використовують чоловіки, щоби виїхати за кордон

Переправляють ухилянтів не лише в країни Європи, а й на окуповані території, у Білорусь та Росію з подальшим трансфером в країни Балтії.
Втеча з України: які схеми використовують чоловіки, щоби виїхати за кордон
На Закарпатті затримали порушників кордону / dpsu.gov.ua

Виїзд чоловіків призовного віку за кордон заборонено під час воєнного стану. Але громадяни вигадують різні способи, аби обійти закон та втекти з України. Про те, які найпоширеніші схеми переправлення військовозобов'язаних через кордон, в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" розповів перший заступник голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе.

Читайте також:

"Переважно це підроблення тимчасових посвідчень військовозобов'язаних, довідок ВЛК про непридатність до військової служби та зняття з військового обліку, пенсійних посвідчень, посвідчення батьків багатодітних сімей тощо", - повідомив він.

За словами Цуцкірідзе, нерідко проводять і за межами пункту пропуску ті, хто добре знається на місцевості. Це відбувається зазвичай у нічний час доби, за допомогою водного або автотранспорту в складі організованої групи з чітким розподілом ролей. 

Заступник голови Нацполіції зазначив, що переправляють ухилянтів не лише в країни Європи, а й на окуповані території, у Білорусь та Росію з подальшим трансфером в країни Балтії. 

Читайте також:

"До речі, якщо раніше по незаконному використанню так званої програми "Шлях" ми також розслідували немало проваджень, то зараз завдяки спільним діям представників правоохоронної системи, цей спосіб використовується менше. Ми не спостерігаємо наразі масовості внесення чоловіків в систему "Шлях", - додав Цуцкірідзе.

Раніше ми писали, що в Україні чоловіки, які отримали умовний термін покарання, будуть надалі підлягати мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK