СБУ заблокувала ще 5 схем для ухилянтів: серед затриманих - депутат із Прикарпаття

Серед затриманих опинилися чинний депутат райради та посадовець Служби судової охорони.
СБУ заблокувала ще 5 схем для ухилянтів: серед затриманих - депутат із Прикарпаття
СБУ ліквідувала ще п'ять схем для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала ще 5 схем ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За гроші ділки пропонували військовозобов'язаним уникнути призову та організувати втечу за кордон на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких "послуг" фігуранти оцінювали до 10 тис. американських доларів залежно від терміновості та способу нелегального виїзду.

Так, на Прикарпатті затримали "на гарячому" депутата Калуської районної ради, який продавав фіктивні меддовідки про тимчасову непридатність до служби за станом здоров'я.

Читайте також:

Фігурант особисто отримував гроші за готовий пакет підроблених документів. До незаконної діяльності він залучив свого знайомого, який підшукував ухилянтів, вів із ними "перемовини" та одержував від них "завдаток".

У Кропивницькому затримали посадовця Служби судової охорони, який пропонував військовозобов'язаним свій спосіб ухилення від призову. За різні суми хабарів він обіцяв призовникам працевлаштування в складі судового відомства для отримання "броні" від мобілізації до лав ЗСУ.

Читайте також:

На Львівщині ліквідовано ще один канал втечі ухилянтів до Євросоюзу. До організації злочину причетний очільник місцевого благодійного фонду, який оформлював ухилянтів як водіїв гуманітарних перевезень.

У Черкасах затримано представника місцевого громадського об'єднання з охорони громадського порядку, який торгував фіктивними меддовідками про "погане" здоров'я. Отриману підробку ухилянти подавали до військово-лікарської комісії для подальшого "списання" з військового обліку.

На Хмельниччині затримано місцевого жителя, який за гроші переправляв призовників до сусідньої країни поза пунктами пропуску. З початку ділок підвозив ухилянтів до кордону на власному авто, а потім показував їм обхідні "маршрути" лісовими стежками.

Читайте також:

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що на Одещині затримали співробітника військкомату та правоохоронця, які торгували "білими квитками" для ухилення від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK