В Україні заблокували ще 4 схеми для ухилянтів: серед "клієнтів" був клірик УПЦ МП

Ділки пропонували військовозобов'язаним втекти до Євросоюзу на підставі підроблених документів.
В Україні заблокували ще 4 схеми для ухилянтів: серед "клієнтів" був клірик УПЦ МП
СБУ ліквідувала ще 4 схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано 10 організаторів оборудок. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Ділки пропонували військовозобов'язаним втекти до Євросоюзу на підставі підроблених документів. Вартість таких "послуг" оцінювали до 12 тис. американських доларів залежно від терміновості виїзду", - йдеться в повідомленні.

Так, на Закарпатті викрито трьох ділків, які відправляли потенційних призовників до країн ЄС як водіїв міжнародних пасажирських рейсів.

Читайте також:

За інформацією СБУ, серед їхніх клієнтів був клірик місцевої єпархії УПЦ (МП), який скористався схемою, щоб нелегально виїхати за кордон. Наразі він в Україні, за цим фактом триває розслідування.

За даними слідства, оборудку організували двоє співвласників місцевої автотранспортної компанії та їхній спільник - мешканець Хустського району.

Читайте також:

Використовуючи е-підпис підприємства, фігуранти вносили персональні дані клієнтів до інформаційної системи "Шлях". Після цього ухилянтів "підсаджували" на рейс другими водіями, і так вони перетинали кордон.

У Тернопільській області заблоковано одразу дві схеми ухилення від мобілізації. Одну з них організували двоє місцевих комерсантів.

Читайте також:

Вони торгували фальшивими довідками військово-лікарської комісії та військкомату щодо непридатності до служби через "погане" здоров'я. Для виготовлення "пакета документів" ділки використовували підроблені бланки й штампи відповідних держустанов.

Організатори іншої схеми називали себе прибічниками так званого "народовладдя". Зловмисники видавали своїм однодумцям військові квитки від імені фейкової організації.

У Львові співробітники СБУ знешкодили злочинну групу, яка за гроші обіцяла призовникам "списання" з військового обліку за станом здоров'я. До незаконної діяльності організатор схеми залучив двох спільників, які домовлялися з клієнтами та передавали йому гроші.

Читайте також:

За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK