Чи висилатимуть військовозобов'язаних українців із Німеччини: відповідь депутата Бундестагу

Політик спростував російські наративи про те, що німці нібито втомилися від українських біженців, які перебувають у ФРН.
Чи висилатимуть військовозобов'язаних українців із Німеччини: відповідь депутата Бундестагу
Ілюстративне фото / Getty Images

Німеччина не примушуватиме українських чоловіків повертатися на Батьківщину для проходження військової служби. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив голова Комітету в закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот.

Читайте також:

"Право відмовитися від військової служби закріплено в Німеччині на конституційному рівні. Тому я однозначно поділяю думку нашого міністра юстиції (Марко Бушмана,- ред.): Німеччина не видворить нікого, хто може бути призваний на військову службу в Україні", - сказав депутат.

Водночас він розуміє, що Україні потрібні солдати на полі бою, щоб захистити країну.

Читайте також:

"Я дуже добре розумію цю українську дискусію (про українських чоловіків, які перебувають у Німеччині чи ще десь за кордоном, - ред.). Тоді як Путін постійно примусово відправляє сотні тисяч погано навчених людей на поле бою і використовує їх як гарматне м'ясо, Україна намагається захистити людські життя якнайкраще. І кожен загиблий чи поранений український воїн - це забагато", - розповів Рот.

Говорячи про українських біженців, він спростував російські наративи про те, що німці нібито втомилися від українців, які перебувають у ФРН. А це понад 1 мільйон людей.

Читайте також:

"У мене немає враження, що німці втомилися від українців, які перебувають тут. Зовсім ні. Але ми все ще маємо проблему з інтеграцією багатьох талановитих і кваліфікованих українців, особливо українських жінок, на німецькому ринку праці. Я дуже радий, що наш федеральний уряд тепер це зрозумів і хоче зменшити бюрократичні перешкоди", - додав депутат.

Раніше ми писали, що зараз не існує законного способу змусити військовозобов'язаних українців, які перебувають за кордоном, повернутися додому.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK