Чим закінчиться війна з Росією: українці назвали найбільш реалістичний результат

Українці оцінили можливі сценарії війни.
Чим закінчиться війна з Росією: українці назвали найбільш реалістичний результат
Ілюстративне фото / Getty Images

Більшість українців вірить, що війна з РФ завершиться поверненням під контроль України всіх територій, включаючи Донбас та Крим. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 5-10 лютого.

Так, станом на початок лютого 2024 року переважна більшість українців (65%) вірить, що війна завершиться поверненням під контроль України всіх територій, включно з Донбасом та Кримом. Зокрема, 14% вірять, що бойові дії будуть перенесені на територію Росії.

Читайте також:

Водночас до 32% зросла частка тих, хто допускає, що внаслідок війни можуть бути певні втрати. З цих 32% найбільше (19%) тих, хто вважає, що війна завершиться втриманням територій, які контролюються зараз.

Ще 9% вірять у визволення всіх територій, які Україна контролювала до 24 лютого 2022 року. Решта 4% говорять про визволення всіх територій разом із Донбасом, але без Криму.  

kiis.com.ua

Хто переможе у війні

Станом на початок лютого 2024 року 89% українців загалом вірили в перемогу України, зокрема, з них 60% безумовно були переконані в цьому. Наразі лише 4% скоріше або безумовно переконані, що переможе Росія.

Читайте також:

"Якщо "стратегічно" українці вірять у перемогу, то стосовно поточного моменту оцінки ситуації більш стримані. Якщо запитувати, на чию користь зараз складається ситуація на полі бою, то 24% вважають, що на користь України, 15% - на користь Росії. Водночас майже половина українців (47%) вважають, що не складається на користь жодної зі сторін", - додали соціологи.

Нагадаємо, за словами начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, повернення України до міжнародно визнаних кордонів 1991 року є єдиним варіантом завершення російсько-української війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK