Чи потрібно проводити вибори президента під час війни: українці висловили свою думку

15% українців хотіли б перевиборів президента.
Чи потрібно проводити вибори президента під час війни: українці висловили свою думку
Ілюстративне фото / Getty Images

У лютому 2024 року більшість українців вважають, що чинний глава держави Володимир Зеленський має залишатися на посаді до кінця воєнного стану. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 5-10 лютого.

Читайте також:

"Переважна більшість українців - 69% - вважають, що В. Зеленський має працювати на посаді президента до кінця воєнного стану. Вважають, що варто провести вибори, 15% (з них 4% говорять про призупинення воєнного стану, 11% - за внесення змін до відповідних законів і проведення виборів під час воєнного стану)", - зазначають соціологи.

При цьому 10% підтримують варіант, згідно з яким у травні 2024 року Зеленський складає свої повноваження й до обрання нового президента його повноваження буде виконувати голова Верховної Ради.

kiis.com.ua

Читайте також:

Незалежно від поглядів на потребу у виборах більше половини українців (53%) вважають, що Зеленський має брати участь у наступних виборах. У грудні 2023 року таких було 59%.

Натомість з 34% у грудні 2023 року до 43% у лютому 2024 року зросла частка тих, хто вважає, що Зеленський має обмежитися одним нинішнім терміном.

Раніше ми писали, що після відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного довіра до президента Володимира Зеленського зменшилась до 60%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK