Ідентифікація пенсіонерів: в Україні з'явився новий вид "розводу" людей похилого віку

Невідомі особи, представляючись працівниками Пенсійного фонду, просять у пенсіонерів-ВПО реквізити банківських карток.
Ідентифікація пенсіонерів: в Україні з'явився новий вид "розводу" людей похилого віку
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні з'явився новий вид шахрайства. Аферисти намагаються ошукати пенсіонерів, яким потрібно пройти фізичну ідентифікацію. Про це попередили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

Так, невідомі особи, представляючись працівниками Пенсійного фонду, просять у пенсіонерів із числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які мають пройти фізичну ідентифікацію, реквізити банківських карток.

"Офіційно заявляємо, що ані для подання заяви на проведення фізичної ідентифікації за допомогою відеоконференцзв'язку, ані для процедури ідентифікації, продовження чи поновлення виплат, уповноважені працівники Фонду не використовують для підтвердження особи пенсіонера інформацію про реквізити банківських карток. Це не передбачено жодним нормативним документом", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Якщо вам телефонують із такою пропозицією, у ПФУ радять повідомляти про факт шахрайства органи Національної поліції України.

Раніше ми писали, що певна категорія українських пенсіонерів має пройти фізичну ідентифікацію, щоб зберегти свої пенсійні виплати. Зробити це потрібно до 31 березня 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK