Вартість комунальних послуг можуть перерахувати: у яких випадках

Кабмін затвердив новий "Порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості".
Вартість комунальних послуг можуть перерахувати: у яких випадках
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Якщо протягом певного періоду комунальні послуги були надані не в повному обсязі або невідповідної якості, їхня вартість може бути переглянута. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

Читайте також:

6 лютого 2024 року уряд затвердив новий "Порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості", що визначає механізм та умови здійснення перерахунку вартості послуг із постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами/управління побутовими відходами за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості.

Читайте також:

Перерахунок вартості комунальних послуг здійснюється в разі відхилення параметрів послуг від установлених законодавством та договорами про надання послуг за таких обставин:

  • перерви в наданні послуг з опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення;
  • надання послуги пізніше встановленого строку або дострокове закінчення опалювального періоду;
  • температура в приміщеннях споживача нижча, ніж нормативна температура в приміщеннях житлового будинку;
  • невідповідності складу та якості гарячої й холодної води вимогам державних санітарних норм і правил до питної води;
  • невідповідність температури й тиску для гарячої води;
  • наявність перешкод у прийманні стічних вод (за умови справності мереж споживача);
  • недотримання вимог щодо поводження з побутовими відходами згідно з договором, недотримання графіку вивезення побутових відходів.

Читайте також:

Виконавець зобов'язаний протягом одного місяця, що настає за розрахунковим періодом, самостійно здійснити перерахунок, а також сплатити споживачеві неустойку (штраф) у порядку та розмірі, що визначені законодавством або договором.

Споживачі можуть самостійно звертатися до виконавця з актом-претензією. У разі ухвалення рішення про задоволення вимог, викладених в акті-претензії, перерахунок здійснюється протягом одного місяця, починаючи з дати, коли ухвалено рішення про задоволення вимог.

Читайте також:

Водночас є умови, за якими перерахунок не здійснюється, зокрема, у разі ненадання послуг, надання їх не в повному обсязі споживачам, яким плата за такі послуги нараховується за показаннями вузлів комерційного обліку теплової енергії/води або показаннями вузлів розподільного обліку води (до встановлення вузла (вузлів) комерційного обліку води в будівлі).

Раніше ми писали, що українцям можуть відмовити в субсидії на житлово-комунальні послуги. Законодавством визначено перелік причин, через які не всі отримають допомогу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK